GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Z.Abidin Kıymaz

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Hürriyet Gazetesi yazarlarından Ahmet Hakan'ın, CNN Türk'teki ‘Tarafsız Bölge’ isimli program sonrası evinin önünde uğradığı saldırı ile ilgili olarak bir basın açıklaması yayınladı. Gazeteci Yazar Ahmet Hakan'ın uğradığı saldırıda vücudunda kırıklar oluştuğunu, bir basın mensubunun fiili bir saldırıya uğradığını, fikri, yayın çizgisi ve dünya görüşü ne olursa olsun düşüncesini ifade ile açıklayan bir meslektaşlarının bu şekilde bir saldırıya uğramasını kabul edilemez olduğunu belirten Kıymaz, bu çirkin saldırıyı kınadıklarını belirtti. Kıymaz, "Meslektaşlarımızı şantaj, tehdit, şiddet ile korkutarak bir yere varmak isteyenler bilmelidirler ki, bunu başaramayacaklardır. Böyle bir düşünce içerisinde olanlar peşinen kavgayı yenik bitirmişlerdir. Düşüncesi, fikri, dünya görüşü veya yayın çizgisi her ne olursa olsun bir basın mensubu veya basın kuruluşunu susturmaya çalışmak toplumun geneline yapılmış bir saygısızlık ve saldırıdır, demokrasi, insan hakları,ifade hürriyetini açıkça tehdit eden saldırganlar hakkında adli mercilerin en ağır şekılde takip edip cezalandırılmaları hususunda konunun takipçisi olacağız. Gazeteci özgür bağımsız olarak düşüncelerini ifade etme hususunda her hangi bir baskı ve tehdit görmesi rejimin en önemli sorunlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkiye fikirlerin özgürce ifade edildiği ve yarıştığı bir ülke olma konumunu asla kaybetmemelidir. bu duygu ve düşüncelerle Gazeteci-Yazar Ahmet Hakan'a yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor, faillerinin cezalandırılmalarını bekliyor, kendisi ve görev yaptığı basın kuruluşuna geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" dedi.