0416 2148488 | [email protected]

GAP Gazeteciler Birliği Genel başkanı Z.Abidin KIYMAZ

27. Yerel Medya Buluşması 2 Temmuz 2015 tarihinde Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde yapıldı.

‘MESLEKTAŞLARIMIZIN SORUNLARINI İLETTİK’

27. Yerel Medya Buluşması 2 Temmuz 2015 tarihinde Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde yapıldı.

Basın yayın enformasyon genel müdürü  Dr. Cemalettin Haşimi, GAP Gazeteciler Birliği genel başkanı Zeynel Abidin kıymaz, Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik ve Adıyaman, Mardin, Şanlıurfa illerinden gelen 15 yerel medya mensubunun katılımları gerçekleştirilen toplantı dolu dolu geçti.

Toplantı sonrası değerlendirmede bulunan GAP Gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz bölgede görev yapan meslektaşlarımızın yaşadıkları sorunları bire bir anlatma imkanı bulduk dedi.

 “Suriye ve İnsani Diplomasi-II” temasıyla düzenlenen program çerçevesinde davetli medya mensuplarına hitap eden Basın yayın enformasyon genel müdürü Dr.Cemalettin Haşimi, yerel medyanın fikir ve önerilerinin önemli olduğunu, bu amaçla yerel medya buluşmalarının düzenlendiğini söyledi. Yerel medyanın “Suriye ve İnsani Diplomasi” açısından önemine vurgu yapan Haşimi, özellikle halkın doğru bilgilendirilmesi noktasında yerel medyanın büyük bir rol üstlendiğini ifade etti.

Adıyaman, Mardin ve Şanlıurfa'dan gelen gazeteci heyet; BYEGM Genel Müdürlüğü Merkez Binasında gerçekleştirilen programın ardından Başbakanlık Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ziyaret etti. Heyete, AFAD'da kurumun kamp içi ve kamp dışındaki Suriyelilere yönelik faaliyetleri hakkında sunum yapıldı. Daha sonra İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne geçen gazeteci heyetimiz, Uluslararası Koruma Daire Başkanı Mehtap İyice'den göç hareketleri ve Suriyelı misafirler konusunda bilgi alarak görüş alışverişinde bulundu.

27. Yerel Medya Buluşması programı, heyetin Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’na yaptığı (SETA) ziyaret ile son buldu.

KIYMAZ.GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK

Program sonrası gazetemize değerlendirmede bulun GAP Gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin kıymaz şunları söyledi ‘..karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduğumuz bu program her iki taraf içinde olumlu ve verimli geçti. Bizlerde bölge ile ilgili sıkıntılarımızı gelişmeleri bölgeden gelen gazeteciler olarak genel müdürlüğe ve ilgili kurumlara ilettik, ilgili kurumlarında özellikle suriye ile ilgili çalışmalarını dinledik bilgiler aldık çok faydalı oldu, bilgilerimizi takviye ettik, meslektaşlarımızı özellikle çadır kentleri ziyaret meselesinde yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi hususunda ricalarda bulunduk, bu gibi faaliyetler faydalı oluyor’ dedi. Haber: Orhan PEHLÜL