0416 2148488 | [email protected]

12.GAP OSCARI HAFTAYA DAMGASINI VURDU

GAP Gazeteciler birliği genel merkezinin geleneksel olarak düzenlediği uluslar arası GAP OSCARI ödül töreninin on ikincisi Adıyaman’da düzenlendi.

GAP Gazeteciler birliği genel merkezinin geleneksel olarak düzenlediği uluslar arası GAP OSCARI ödül töreninin on ikincisi Adıyaman’da düzenlendi.

Sekiz ülkeden ve yurt genelinden katılımlarla Adıyaman yılın en başarılılarına ev sahipliği yaptı.  Adıyaman üniversitesi rektörlük konferans salonunda düzenlenen etkinlik nedeniyle törene Romanya, KKTC, Azerbaycan, Makedonya, Bulgaristan, Irak, Suriye, Gürcistan ve Ukrayna’dan siyaset, bürokrasi, iş, sanat ve medya dünyasının ünlüleri tören nedeniyle bölgenin tarihi ve turistik yerlerini de gezdiler.

Törene AK Parti Grup başkan vekili Ahmet aydın, Azerbaycan’ın AB parlamentosu temsilcisi milletvekili, Ganire Pasheyeva, televizyon dizilerinin gözde ismi Mine Çayıroğlu, Beyaztv dinamit programı yapımcısı latif Şimşek, Arnavutluk ve Fas krallığı büyükelçiliğinden gelen misafirler tören sonrası gazetelere tv’lere röportajlar verdiler.

Açış konuşmasını yapan Gap Gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ‘..toplumda bu gün ilerleme terakki varsa bu güzelliklere imza atan emek veren kişi ve kurumlar var demektir. Hiçbir başarı tesadüf değildir ‘Marifet İltifata tabidir’ sözü doğrultusunda bizlerde basın meslek kuruluşu olarak bu başarıları gün yüzüne çıkarmak için bu ödülleri veriyoruz. Bu ödüller sahiplerine daha büyük işler başarmaları için moral veriyor destek veriyor. Bu gün dünyanın değişik coğrafyalarından buraya gelenler bu atmosferi burada yaşıyorlar, emek veren arkadaşlarıma teşekkür adıyor başarılarınızın devamını diliyorum’ dedi.

KUTLU.ADIYAMAN BARIŞIN BAŞKENTİ

Açış konuşması sonrasında kürsüye gelen Adıyaman Belediye başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu Adıyaman’da herkesin çeşitli ayrılıklara rağmen barış içerisinde yaşadıklarına dikkat çekti, yurt dışından gelen misafirleri arkadaşlarını ailelerini alıp gelip huzurun başkenti Adıyamanı gezmelerini görmelerini tavsiye etti.

Vali Mahmut Demirtaş, yaptığı konuşmada, Adıyaman'ın farklı uygarlıklara ve kültürlere ev sahipliği yaptığını, bu kültürel zenginlik sayesinde insanların sevgi ve dayanışma içerisinde binlerce yıldır yaşadığını söyledi.

Demokrasi kültürünün yerleşmesi ve korunması için özgür, çok sesli basının önemli olduğunu belirten Demirtaş, "Yerel basın da demokrasi anlayışının yakınlaşması ve özümsenmesi adına önemli rol oynamaktadır. Yaptıkları haberler ve yayınlarla ilimizin tanıtılmasına ciddi katkılar sunmaktadır" dedi.

Törende yılın siyasetçisi ödülünü alan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, siyasetçilerin en yakın çalışma arkadaşlarının gazeteciler olduğunu dile getirdi.

Ödülü gazetecilerin elinden almanın kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Aydın, "Ödülü bize veren gazeteciler aslında ödüle kendileri layıktır çünkü kendileri de en az bizim kadar yorulmaktadır, en az bizim kadar ter döküyorlar. Bu ülkenin gelişmesinde, bu şehrin yeni eserler kazanmasında, sorunların giderilmesinde en az bizim kadar emeği geçen gazetecilerdir" diye konuştu.

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlaması nedeniyle yılın yabancı siyasetçisi ödüle layık görülen Azerbaycan Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva da iki ülkenin kardeş ülkeler olduğuna vurgu yaptı.

 

Birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Paşayeva, şunları söyledi:

"Birlik, beraberliğimiz, kardeşliğimizi bu coğrafyada el ele vereceğiz ki, gözyaşlarını durduralım. Bu bölgede gücümüzü artıralım ki haksızlıklara karşı mücadele edelim. Gücümüzü artıralım ki, bölgemizde oynanan oyunların farkına varalım çünkü bu oyunların bedelini ödeyenler bu topraklarda yaşayan bizim insanımız. Acısını çektik, bu yüzden bu oyunlara izin vermemek için birliğimizin, beraberliğimizin daha iyi olması gerekir, bu düşünce etrafında birleşmemiz gerekir" dedi. Töreni Bahartürktv, TV27, Can Erzincan, Kanal27, kanalT ve Irak cumhuriyetinden Türkmenelitv canlı olarak yayınladılar.

 

ÖDÜL ALAN KİŞİ VE KURUMLAR

GAP OSCARI ÖDÜL İSİMLERİ

ÖDÜL ÜNVANI

Mehmet Alıcı

( EN BAŞARILI PROGRAM) Söz halkın programı TV27

   

Behçet SAATÇİ

( EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANI) Fethiye belediye başkanı

Selçuk BAYRAKTAR

(EN BAŞARILI YATIRIMCI) insansız hava uçağı imalatçısı

Av.Saide EKMEN

( EN BAŞARILI HUKUKÇU)

Hüseyin ÖZGÜRGÜN

( EN BAŞARILI SİYASETÇİ) KKTC UBP genel başkanı

 Hanifi UZUNCAM

(EN BAŞARILI TELEVİZYON) TÜRKMENELİ TV

Ganire PASHEYEVA

( EN BAŞARILI SİYASET) Azerbaycan milletvekili

M. Lotfi AOUAD

( EN BAŞARILI DİPLOMAT) Fas büyükelçisi

Abdurrahman MUSTAFA

( EN BAŞARILI SİYASETÇİ) Suriye Türkmen meclisi başkanı

Erşad SALİHİ

( EN BAŞARILI SİYASETÇİ) Irak Kerkük Türkmen meclisi başkanı

Cengiz ÜNSAL

( EN BAŞARILI KAYMAKAM) Çankırı-ÇERKES KAYMAKAMI

Paul Nicolai PETROVAN

( EN BAŞARILI VALİ) Romanya Bükreş valisi

Erten KASIMOĞLU

( EN BAŞARILI GAZETECİ) KKTC VATAN GAZETESİ SAHİBİ

Mürtaza SULOOCA

( EN BAŞARILI GAZETECİ) Mekedonya balkan gazatesi sahibi

Recep AKTAŞ

( EN BAŞARILI TELEVİZYON)  Kanal - 24

Seyfullah TÜRKSOY

 ( EN BAŞARILI KURUM) İpekyolu Stratejik Arş. Mrk. 

İ.Halil ÇOMAKTEKİN

( EN BAŞARILI VALİ) Amasya valisi

Mücahid KAÇKARLI

( EN BAŞARILI AKTİVİST)

   

Güngör YAVUZASLAN

( EN BAŞARILI GAZETECİ) TÜRK DÜNYASI GAZETECİLER BİRLİĞİ BAŞKANI

Arif BÜTÜÇ

( EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANI) KOSOVA MAMUŞLU BELEDİYE BAŞKANI

Dr. Zelimxan MEMMEDLİ

( EN BAŞARILI YÖNETİCİ) Kosova Borcalı İCTİMAİ BİRLİĞİ BAŞKANI

Tamer ATALAY

( EN BAŞARILI ODA BAŞKANI) ROMANYA TİCARET VE SONAYİ ODASI BAŞKANI

 

METİN HARIKÇI

EN BAŞARILI GAZETECİ (sabah gazetesi Temsilcisi)

 

Mustafa Aloğlu

EN BAŞARILI PROĞRAM (Aloğlu ile bakış)

İsmail KÜÇÜKKAYA

( EN BAŞARILI SABAH PROGRAMI) FOXTV ÇALAR SAAT PROGRAMI

Haluk Seyit ÇELİK

( EN BAŞARILI YÖNETİCİ) (Ziraat bankası doğu-Güneydoğu bölge koordinatörü)

Genci MUCAJ

( EN BAŞARILI DİPLOMAT) Arnavutluk Büyükelçisi

M.Fatih Güven

EN BAŞARILI ÇEVRE ÖDÜLÜ (Afşin Belediye Başkanı)

Ali Erdemoğlu

EN BAŞARILI İŞADAMI (Merinos A.Ş.)

Mine Çayıroğlu

(EN BAŞARILI SANATÇI)