0416 2148488 | [email protected]

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ‘Çalışan Gazeteciler Hak Ettikleri Ücreti Alamıyorlar’

GAP GAZETECİLER BİRLİĞİNDENGAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMASI

GAP GAZETECİLER BİRLİĞİNDENGAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMASI

 

            Merkezi Adıyaman'da bulunan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir basın açıklaması yayınladı.

 

            Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez, en önemli unsurlarından birinin de hiç şüphesiz bağımsız basın olduğunu belirten Kıymaz, özgür basının olmadığı yerde hak ve adaletten bahsedilemeyeceğini ve gazetecilerin çalışma iş kollarında hakkettikleri ücretleri alamadıklarını ifade etti.

 

            Kıymaz açıklamasında şunları söyledi , ''Hızlı bir değişim olan çağımızda tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. Çağın en zorlu ve yıpratıcı mesleklerinden olan gazeteciliğin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu bulunmaktadır. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlamaktadır. Çalışan gazetecilerin hak ettikleri değeri görmedikleri, hak ettikleri ücreti alamadıklarını, hak ettikleri yaşam standardına kavuşamadıklarını düşünüyoruz. Yetkililerin 10 Ocak gibi günlerde mesaj yayınlama yerine gazetecilerin durumlarında iyileştirme yapmak için mücadeleye davet ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam dilerim. Mesleklerini ifa ederken görev başında veya başka nedenlerle vefat eden basın şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı arz ediyorum'' dedi.