0416 2148488 | [email protected]

GAP Gazetecileri Birliği Genel Başkanı Kıymaz TÜSİAB`ta Konuştu ‘AZERBAYCAN BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI'

GAP Gazeteciler birliği heyeti Azerbaycan temasları sırasında Azerbaycan'ın önemli kuruluşlarından TUSİAB'ı ziyaret etti.

GAP Gazeteciler birliği heyeti Azerbaycan temasları sırasında Azerbaycan'ın önemli kuruluşlarından TUSİAB'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan GAP Gazeteciler Birliği genel başkanı Kıymaz '..Azerbaycan umuyorum ki yakaladığı bu gelişme hızını devam ettirirse önümüzdeki 10 yıl içerisinde bölgenin sözü dinlenen önemli ülkesi olacaktır, bu güç ülke olarak Azerbaycan'ın Karabağ sorununun çözümünü de kolaylaştıracaktır. Göz kamaştıran kalkınmasıyla büyüyen Azerbaycan bölgenin parlayan yıldızı, Türk dünyasının gururudur' dedi.

Azerbaycanın önemli iş adamlarının üye olduğu TUSİAB ziyaretinde başkan yardımcısı işadamı Musa Okumuş ziyarete ev sahipliği yaptı. Burada verdiği brifingde son yıllarda Azerbaycan-Türkiye arasında yapılan ekonomik anlaşmaların yanı sıra ticaret hacmi hakkında da bilgiler verdi.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva`nın eşlik ettiği ziyarette GAP Gazeteciler Birliği Genel  Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz'la  birlikte Genel başkan vekili Hamit Özpolat, Genel başkan yardımcısı Latif Şimşek, Demet Şimşek, Genel Sekreter Fahrettin Çelik, Yönetim kurulu üyeleri  Mustafa Saim Ayhan, Halit Tunç ve İsmail Türk'te hazır bulundu.

Misafirlere TÜSİAB hakkında bilgi veren Okumuş, daha sonra ülke ekonomisine kısaca değindi.

Okumuş, “1994`de kurulan derneğimiz bu yıl 20. yaşını gururla kutlamaktadır. derneğimizin kurulmasının hayır duasını veren başta Azerbaycan`ın ölümsüz lideri Haydar Aliyev`e ve onun politikalarının başarılı devamcısı Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev`e ve yine bu güne kadar bizleri yalnız bırakmayan Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Okumuş daha sonra “Bugün işadamlarımız Azerbaycan`a yaklaşık 10 milyar dolarlık bir yatırım yapmakta ve Türkiye ülkeye ihracatta birinci sırayı almaktadır. Üye şirketlerimizin çalıştırdığı işçi sayısı yaklaşık 50 bin civarındadır. Bir zamanlar Türkiye`den buraya yatırımcı getiriyorduk, şimdi gururla söylemeliyim ki, buradan Azerbaycanlı kardeşlerimizi Türkiye`ye götürüyoruz ve yatırım yapıyorlar. Yine Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte 3. ülkelere yatırım yapmaya gidiyoruz. Bunlar bizim gurur ve geleceğe yönelik umut kaynaklarımızdır” dedi.

Daha sonra Milletvekilimiz Ganire Paşayeva söz aldı. Paşayeva, “Bağımsızlığını kazanan Azerbaycan`ın kalkınmasında TÜSİAB`ın çok büyük önemi vardır. Onlar buralara ilk gelen ve canla başla bu ülkeye yatırım yapan insanlar oldu. Bunu yaparken de biliyoruz ki, asla para kazanma arzusu ile yapmadılar. Bugün TÜSİAB bu ülkede bir markadır. Ülkemizde Türk İşadamlarını bir arada tutan en büyük kurumdur. Birçok başarıya imza atmış ve ödüller almıştır. TÜSİAB`ın faaliyetleri çok önemlidir ve örnek alınmalıdır.

Bir işadamları kurumu olmasına bakmayarak TÜSİAB aynı zamanda bir kültür, bir hayır kurumu olarakta faaliyetlerini sürdürmektedir. Birçok sosyal sorumluluk projesine imza atmış ve atmaya da devam etmektedir. TÜSİAB`ın yeni binasını da çok beğendim, misyonuna - vizyonuna uygun ve çok güzel bir ofis olmuş tebrik ederim.

Ayrıca TÜSİAB`ı 20. yılı dolayısı ile kutluyor ve nice senelere ülkemizde hizmetlerinizin, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi. Heyete gösterilen ilgiden dolayı teşekkür eden GAP Gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz şunları söyledi '.. 2004 yılında uçakla Bakü'ye geldim, 2006 yılında da otomobilimle karayoluyla geldim.

Aradan geçen zaman zarfında Bakü ve Azerbaycan her alanda gelişme göstermiş, bu gelişme hepimizi sevindirdi, Azerbaycan umuyorum ki bu gelişme hızını devam ettirirse önümüzdeki 10 yıl içerisinde bölgenin sözü dinlenen önemli ülkesi olacaktır, bu güç ülke olarak Azerbaycan'ın Karabağ sorununun çözümünü de kolaylaştıracaktır.

Heyetimizde İstanbul'dan İsmail Türk, İzmir'den Halit Tunç, Malatya'dan Hamit Özpolat, Şanlıurfa'dan Mustafa Ayhan, Ankara'dan Latif - Demet Şimşek ve Adıyaman'dan Fahrettin Çelik beyler var.  Türkiye'nin dört biryanından gelen meslektaşlarımızın ortak görüşü şu 'Göz kamaştıran kalkınmasıyla büyüyen Azerbaycan bölgenin parlayan yıldızı, Türk dünyasının gururudur' GAP Gazeteciler birliği heyetine gösterilen yakın ilgiden dolayı başta milletvekili Ganire Pasheyeva ve sivil toplum örgütü temsilcilerine şahsınızda teşekkür ediyorum' dedi.  Ziyaret sonunda Türkiye'den gelen heyete günün anısına plaket takdim edildi.