0416 2148488 | [email protected]

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Z.Abidin KIYMAZ ‘BİR MİLLET ALTI DEVLETİZ’

Genel Merkezi Adıyaman’da bulunan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan Z. Abidin Kıymaz başkanlığında sekiz kişilik heyet Azerbaycan’ın Quba şehrini ziyaret etti.

 

Genel Merkezi Adıyaman’da bulunan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan Z. Abidin Kıymaz başkanlığında sekiz kişilik heyet Azerbaycan’ın Quba şehrini ziyaret etti.

    Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ile birlikte Quba şehrini ziyaret eden GAP Gazeteciler Birliği heyeti Quba valisi Ağayev Mubariz Alioğlu makamında ziyaret ederek, şehir ile ilgili olarak bilgiler aldılar. Quba şehrinin tarihi ve turistik yerlerinin çok fazla olduğunu, bu şehrin oldukça önemli yatırım ve organizasyonlara ev sahipliği yaptığını belirten vali ağabey Mubarız alioğlu gençlik ile ilgili çok ciddi projeler yürüttüklerini ifade etti.

İKİ KARDEŞ ÜLKEYİZ

Quba valisi Ağabey Mubarız Alioğlu, “Biz Türkiye ile iki kardeş ülkeyiz ama tek milletiz. Tarihi ve kültürel bağlarımız var. Bağımsızlık mücadelemiz ve kalkınmamızda, dünya kamuoyunda kendimizi ifade etmemizde her zaman dost ve kardeş ülke Türkiye Cumhuriyeti’ni yanımızda gördük. Ermeniler yaptıkları zulümleri dünyaya farklı bakışlarla yansıtmaktadırlar. Bunun yanlış olduğunu, içi boş yalanlar olduğunu ancak basın ve medya kuruluşları ile tersine çevirebiliriz. Bu anlamda sizleri buruda ağırlamayı önemli görüyoruz. Sizler Ermenilerin yaptıkları toplu katliamlar ve toplu mezarları gözlerinizle görecek ve kamuoyuna olayları doğru yansıtabileceksiniz. Liderimiz rahmetli Haydar Aliyev’in gösterdiği yolda, onun yansıttığı ışıkla yürüyoruz.  Bütün Türk dünyasının güçlü olmasını temenni ediyoruz. Hepimiz bir birimize destek olacak ve hep beraber büyüyeceğiz.” şeklinde konuştu.

BİR MİLLET ALTI DEVLETİZ

Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ’da heyete gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi , “GAP Gazeteciler Birliği olarak, Azerbaycan Milletvekili Sayın Ganire Paşayeva ile birlikte Quba şehrimizi ziyaret ettik. Sayın Vali Ağabey mubarız Alioğlu bizlere şehir hakkında tarihi ve bu günkü yapısıyla ilgili olarak geniş bilgiler verdiler Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu güzel şehrimizin bir özelliği de şehitlerimizin toplu mezarlarının olmasıdır. Buranın dünya kamuoyuna sunulması gerekiyor. Bizler bu anlamda üstümüze düşen görevi yapacağız. Çok planlı ve düzenli olarak yapılan bu şehirde olmaktan dolayı mutluyuz. Havaların ısınmasıyla beraber inşallah buralara ailelerimizle birlikte gezip onlarında görmelerini istiyoruz, önceleri bir millet iki devlet olarak ifade ediliyordum ama görülüyor ki bir millet 6 devletiz” dedi.  Heyette bulunan GAP Gazeteciler birliği yönetim kurulu üyeleri Latif Şimşek, Hamit Özpolat, Fahrettin Çelik, Demet Şimşek, Halit Tunç, İsmail Türk Mustafa saim Ayhan Azerbaycan Milletvekili Ganire Pasheyeva Quba Valisi Ağabey mubarız Alioğlu ile birlikte yeni yapılmış olan quba Valilik binası ve tesislerini gezdikten sonra Vali binası önünde toplu olarak hatıra resmi çekindiler.