0416 2148488 | [email protected]

GAP Gazeteciler Birliği yönetim Kurulu Üyesi İsmail Türk Türkistanlı Kardeşlerimize Yardım Edelim

Genel merkezi Adıyaman’da bulunan bölgesel GAP Gazeteciler birliği Genel yönetim kurulu üyesi ve habererk yayın yönetmeni İsmail Türk bir basın açıklaması yaparak Çin zulmünden kaçıp Türkiye’ye sığınan Türkistanlılara sahip çıkarak acil yardım yapmalıyız dedi.

 

 

Genel merkezi Adıyaman’da bulunan bölgesel GAP Gazeteciler birliği Genel yönetim kurulu üyesi ve habererk yayın yönetmeni İsmail Türk bir basın açıklaması yaparak Çin zulmünden kaçıp Türkiye’ye sığınan Türkistanlılara sahip çıkarak acil yardım yapmalıyız dedi.

Türk basın açıklamasında şunları söyledi ‘.. Doğu Türkistan’daki çeşitli siyasi, dini, sosyal ve fikir özgürlüğüne yönelik artan baskılar ve katliamlar nedeniyle can güvenlikleri korkusu taşıdığı için çok sayıda Uygur Türkü yurt dışına kaçmaya başlamıştır.

Yukarıda zikredilen trajik durumlardan dolayı hayatlarını kurtarmak ve özgürce yaşamak arzusu ile vatanlarını Terk etmek zorunda kalan ve çoğu kadın ve çocuklardan teşkil eden Doğu Türkistanlılar Kamboçya Vietnam, Tayland, Endonezya ve Malezya’yı dolaşmak suratıyla nerdeyse 10.000 km den fazla yol kat ederek Türkiye’ye ulaşmıştır. Bir kısmı ise sınır- sınır ülke – ülke dolaşırken sınır güvenlik güçleri tarafından vurularak öldürüldü ve bir çok çocuk hastalılardan ve açlıktan hayatını kaybetmiştir.

Ancak, bu kadar kalabalık Uygur Muhacir kardeşlerimizin buraya geldikten sonra maruz kaldığı barınma ile en çok sağlık hizmetleri konusundaki ihtiyaçları kriz haline gelmiştir. Şuana kadar Türkistan dernekleri ve İstanbul’daki Uygur Hem Şehirler ilerinin destekleri ile bu sıkıntılara çare bulmaya çalışılmaktadır lakin gelinen bu noktada mesele bu kış ayında boyutu büyümüştür, acilen bir tedbir alınmazsa daha çok sıkıntılı durum ile karşı karşıya kardeşlerimiz kalabilir. Soğuk kış kapısında zorlu günleri geçirmekte olan bu muhacir kardeşlerimize barınmak için ev, kuru gıda, ev eşyalar (beyaz eşya) halı, battaniye ve yorgan gibi malzemelere ciddi ihtiyaç duymaktadır.

Halkımızı, sivil toplum kuruluşlarını ve resmi kurumları mağdur Uygur muhacir kardeşlerimizin sıkıntılarının acilen tedarik edilmesi konusunda toplumun her kesiminin Ensar kardeşliği şuuru ile kucak açması için kamuoyunu yardıma davet ediyoruz’ dedi.

Doğu Türkistanlı kardeşlerimize yardım için aşağıdaki telefonlardan irtibat sağlayalım

Doğu Türkistan Maarif Cemiyeti
İrtibat : Abdulkerim KUÇAR
Tel:02125232877 Fax:02125232876
Dogu Turkistan Cep: 0535 934 26 95
[email protected] http://maarip.org/…/dogu-turkistanli-muhacirler-icin-yardi…/

 

-----------------------------------------------------------------------