GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin KIYMAZ ‘YÜREĞİMİZ YANDI, BAŞIMIZ SAĞOLSUN’

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin KIYMAZ Manisa’nın Soma ilçesinde Maden ocağında meydana gelen elim kaza sonucu yüzlerce işçinin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu söyledi.

GAP Gazeteciler Biriliği genel merkezi adına bir bildiri yayınlayarak olaydan duyulan üzüntüyü ifade eden Genel Başkan Kıymaz ‘.. Maalesef dünyada binlerce maden ocağı işletilirken zaman zaman benzer kazalar oluyor ama böylesi bir kaza sanki Türkilye’ye özgü. Çin başta olmak üzere maden işletmeciliğinde çalışma şartları ve koşulları üst düzeyde iyileştirilip en derin madenlere bile asansör sistemiyle 1- iki günde ulaşıldığında çok sayıda işçinin kurtarıldığına hep birlikte ekranlarda şahit oluyoruz. Bu kadar zayiat verilmesi bir ilçenin bir nevi ocağının sönmesi gibi bir kazanın sonucu yüzlerce işçinin hayatını kaybetmesi  hepimizi derinden yaralamıştır, Kazada hayatını kaybeden ailelere, yaralılara millet olarak sahip çıkacağız ve hükümette yaraların sarılması hususunda kendinden beklenin üzerinde bir karşılık vermeli ve Türkiye’de madencilik sektöründe çalışanların iş yeri güvenlikleri en üst düzeyde sağlanmalıdır. Gap Gazeteciler birliği genel merkezi olarak büyük bir üzüntü yaşıyoruz ve aziz milletimize başımız sağ olsun diyoruz’ dedi.