0416 2148488 | [email protected]

Kıymaz’dan Talat’a ‘Geçmiş Olsun’ Mesajı

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı arayarak ‘geçmiş olsun’ dileklerini illetti.

 

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı arayarak ‘geçmiş olsun’ dileklerini illetti.

KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a Rum ELAM örgütü mensubu tarafından yapılan saldırı nedeniyle, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Talat’ı telefonla aradı. Olaydan duyduğu üzüntüyü ifade eden Kıymaz, “KKTC halkı ve temsilcilerinin yıllardır uğradığı haksızlık ve saldırılar yeni değil. Kıbrıs Türkünün en haklı olduğu davasında her zaman olumlu bir tutum izlemesine rağmen uzattığı barış elinin bu gibi çirkin tepkilerle karşılaşılması üzüntü vericidir. Olaydan büyük üzüntü duydum, bu saldırı Talat’ın şahsında Kıbrıs Türk halkına yapılmış bir saygısızlık ve saldırıdır. GAP Gazeteciler Birliği olarak bu çirkin saldırıyı kınıyor olayların müsebbiplerinin cezalandırılmasını bekliyoruz. Heyette bulunan arkadaşlarınıza şahsınızda geçmiş olsun diyoruz. Bizler her zaman Kıbrıs Türk toplumunun haklı davasında yanlarındayız. Umuyoruz ki bundan sonra bu gibi olaylarla karşılaşılmaz. Eğer bu saldırı KKTC’de bir Rum yöneticisine yapılsaydı Avrupa basınının neler yapacağını az çok tahmin ediyoruz” dedi.

Talat’ın ise telefon konuşmasında GAP Gazeteciler Birliği genel Başkanı Zeynal Kıymaz’a teşekkür ettiği belirtildi.