0416 2148488 | [email protected]

KKTC CUMHURBAŞKANI EROĞLU NİSAN AYINDA ADIYAMANA GELİYOR

Hafta sonu KKTC Cumhurbaşkanı Dr.Derviş Eroğlunun davetlisi olarak Kıbrıs’a giden GAP Gazeteciler birliği heyetinin temaslarının yankıları sürüyor.

 

 

Hafta sonu KKTC Cumhurbaşkanı Dr.Derviş Eroğlunun davetlisi olarak Kıbrıs’a giden GAP Gazeteciler birliği heyetinin temaslarının yankıları sürüyor.

Ziyarette Cumhurbaşkanı Eroğluna dünyaca ünlü ressam Remzi Taşkıran'ın insan ve orman teması işlenen yağlıboya çalışması tablo hediye edildi.

Birleşmiş milletler genel kurulu ve birçok önemli müzayede de resimleri sergilenen Remzi Taşkıran rahatsızlığı nedeniyle geziye katılamamıştı.

 Gap Gazeteciler Birliği heyeti içerisinde yer alan Şair Cemal Safi'de Rauf Denktaş için yazdığı şiiri ziyaret esnasında okuyunca duygulu anlar yaşandı.

ADIYAMANDA ÇOK SICAK KARŞILANDIK

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu şunları söyledi ‘..Gap Gazeteciler Birliği Genel başkanı Zeynel bey ve arkadaşlarının Kıbrıs davasına sıcak yaklaşımları ve müzakere sürecinde bizlere destekleri ziyadesiyle bizleri mutlu etti, Türk şiirinin ve şarkılarının önemli bir kısmına hayat veren şair Cemal Safi”yi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde ağırlamaktan mutlu oldum, Ressam Remzi Taşkıran”ın bir eserinin bizlere hediye edilmesi mutluluk verici, toplumun gelişmesi büyümesi ilerlemesinde gazetecilerin, şairlerin yazarların, sanat adamlarının mutlak surette önemli katkıları vardır, bu manada Anadolu insanının basının sanat adamlarının bizlere ilgisi Kıbrıs davasına ilgisini önemsiyoruz, Kıbrıs davasına olan destekleriniz içinde teşekkür ediyorum, GAP Gazeteciler birliğinin mazlum milletlerin haklarına sahip çıkması ülke sınırlarını aşan çalışmaları gurur verici, Nisan ayında düzenlenecek 11.Gap Oscar’ına bir mani olmasa davetinize icabet ederek katılmayı istiyorum, biliyorsunuz Rum kesimi ile müzakere sureci var o nedenle şimdiden bir şey söyleyemem, geçen yıl 10.Gap Oscar’ına katıldım Adıyaman halkından yöneticilerinden sıcak ilgi gördüm, başta Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, olmak üzere il idarecilerine teşekkür ediyorum‘ ded.” dedi.

EROĞLUNA GUVENİMİZ DESTEĞİMİZ TAMDIR

Cumhurbaşkanlığı sarayında ağırlanan heyet adına konuşan GAP Gazeteciler Birliği genel başkanı Zeynel Abidin kıymaz Kıbrıs davasında ve müzakere sürecinde Dr. Derviş Eroğluna inancımız güvenimiz ve desteğimiz tamdır diyerek şunları söyledi “.. Dr. Derviş Eroğlu Kıbrıs davasında sembol isimlerden birisidir, müzakerelerde Türk toplumunun çıkarlarını haklarını en iyi şekilde savunmaktadır, bizlerde Anadolu basını olarak kendilerine güveniyor ve destekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu Adıyaman daveti kapsamında bölgemizde bulunan Mardin, Şanlıurfa ve Malatya gibi illeri de kapsayacak bir programla en azından Üniversitelerimizde birer konferans vererek Kıbrıs konusuyla ilgili bire bir halkın bilgilendirmesinde yarar olduğu kanaatindeyim,

 Kıbrıs’ta üniversitelerde binlerce öğrenci GAP bölgesinden öğrenci olarak bulunmakta Kıbrıs vatandaşlarımızı da bizler GAP’taki tarihi turistik yerleri gezmeye görmeye davet ediyorum’ dedi.

Köşkten vedalaşma sırasında heyet Cumhurbaşkanı Eroğlu ile hatıra resmi çektirdiler.