0416 2148488 | [email protected]

Gap Gazeteciler Birliği'ne İki Uluslararası Ödül...

Ankara 1. Uluslararası Kültür ve Sanat Söleni kapsamında Adıyaman'dan iki gazeteciye "2013 Basın Medya Onur Ödülü" verildi.

  Ankara 1. Uluslararası Kültür ve Sanat Söleni kapsamında Adıyaman'dan iki gazeteciye "2013 Basın Medya Onur Ödülü" verildi. 

  Merkezi Adıyaman'da bulunan Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz'a cemiyet Başkanı ödülü verilirken, Gap Gazeteciler Birliği Genel Sekreteri ve İhlas Haber Ajansı Samsat Muhabirine yazarlık dalında ödül verildiği bildirildi.

  Uluslararası ve Ülkemizin değişik illerimizde yaşayan sanatçıların kendi aralarında, Milli Eğitim ile diyaloğunu artırmak, STK'ların eğitim- sanat mekanizmalarına katılımlarını artırmak, duyarlılığı, okuma-yazma bilincinin gelişmesini sağlamak, edebiyat alanında çoğunluğu oluşturmak, dilde ve kültürde birlikteliği sağlamak, sanatçıların ve sanat severlerin, tanışmalarını temin etmek  maksadıyla organize edilen 1. Ankara Uluslararası Kültür, Sanat Şöleni yüzlerce sanatçı ve sanat severin katılımı ile Ankara Başkent Öğretmenevin'de gerçekleştirildi.

  Ulusal ve Uluslararası proje çerçevesinde  düzenlenen; sergiler, imza günleri, panel-seminerler, şiir dinletileri, tanıtımın ön plana çıktığı buluşmada; Fransa, Yunanistan, Hollanda, Batı Trakya, Almanya, Amerika, Kıbrıs, Azerbaycan, Pakistan, Doğu Türkistan, Kazakistan, Romanya, Özbekistan'da yaşayan gazeteci, sanatçı ve yazarlar hazır bulundu.

  Açılış konuşması ile başlayan sölen çeşitlmi yöre ve ülkelere ait halk oyunları ile devam etti. Daha sonra Tasavvuf Şiiri ve Sema Gösterisinin ardından ödüller takdim edildi. Yazarların İmza Etkinlikleri ve ressamların resim sergisinin açılışları ile devam etti.

  Açış konuşmasını yapan organizasyonun baş mimarı Sultan Özateş yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu kurumsal bir proje değil. Tamamen şahsi bir proje ama buna eğitimci arkadaşlar destek verdiler. Bir selamla öğretmen arkadaşlarıma boyumdan büyük bir işe kalkıştığımı söyledim. Çünkü Milli Eğitimde okulda komisyonlar kurarak yapardık. Ben bunu tek başıma başaracağım dedim. Ben bu programda hiçbir siyasi kapı çalmadım. Buraya siyasetin girmesini istemedik. Bugün eğitim ve sanatçılar ödül dağıtıyor. Ben bu başarıya tek başıma ulaşmadım. Bazı eksiklerimiz olsa bile benim niyetim halisaneydi ve bu düşünce ile yola koyuldum. Bana manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen -halen Adana İl Milli Eğitim Müdür Vekili- Mehmet Ali Selamet bana moral verdi, cesaret verdi." şeklinde konuştu.

  Açış konuşmasından sonra başlayan program çerçevesinde Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet'in ödülünü vermek üzere sahneye davet edilen  Başkent Ankara Meclisi Genel Başkan Vekili Gazeteci- Yazar Mehmet Akyol da bir konuşma yaparak şunları söyledi: “ İlim ve irfanın, edebiyat ve kültürün nurlu ışıklarıyla salonun aydınlandığını görüyorum. İlim adamlarının, kültür adamlarının, edebiyatçıların aydınlığı ile Ankara’nın, Anadolu’nun, Türkiye’nin, Türk Dünyasının ve tüm dünyanın aydınlandığını görüyorum. Bizi bu nurlu ufuklara taşıyan ve dünyanın dört bir yanına kulaç atan değerli kardeşim, değerli öğretmenimiz Sultan Özateş başta olmak üzere bu organizasyonun yapılmasına katkı sağlayanlara, emek verenlere teşekkürlerimi sunuyorum.     Değerli misafirlerimiz, siz Ankara’mıza gelmekle bizi mutlu ettiniz. Sizlerinde bu organizasyondan son derece mutlu olduğunuz her halinizden belli oluyor. Bu muhteşem tablonun meydana gelmesi bizlere huzur verdi,şahsen ben de son derece mutlu oldum. Hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor, bu kültür, edebiyat ve sanat atılımının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum.” dedi.

  Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, uluslararası bir organizasyonda iki Adıyamanlı gazetecinin ödül almasının onur verici bir gelişme olduğunu ifade etti.

  Kıymaz açıklamasında, "Türk Dünyası, Amerika ve bir çok Avrupa ülkesinden ressam, yazar, gazeteci ve şairin katılımı ile gerçekleşen kültür ve sanat şöleninde ödül almak bizleri onurlandırmıştır. Böylesi mükemel bir organizasyonda aynı dili konuşan, aynı inancı yaşayan ve aynı hedefleri olan onlarca ülkeden insanın buluşması, bütün dünyaya karşı Türk rüzgarı estirmiştir. Organizasyonda emeği geçen Sultan Özateş ve ekibini yürekten kutluyorum." dedi.

  Gap Gazeteciler Birliği Genel Sekreteri Gazeteci-Yazar Fahrettin Çelik ise yaptığı açıklamasında, bu kadar seçkin gazeteci, yazar ve sanatçı arasında bulunmak ve bunlarla birlikte ödül almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.