Kıymaz, Büyükelçi Dzanko’yu Nemrut’a Davet Etti

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Bosna-Hersek Cumhuriyeti Ankara büyükelçisi Damir DZANKO’yu makamında ziyaret ederek Adıyaman’a GAP bölgesine davet etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi ‘..Türkiye bölgesinde bölgesel bir güç, burada Türkiye’de olmaktan büyük mutluluk duyuyorum, GAP bölgesini ve özellikle Adıyaman nemrut dağını o dev yapıtları merak ediyorum, eşim ve ailemle inşallah Adıyaman’a, Şanlıurfa ve Mardin bölgesindeki tarihi turistik yerleri özellikle Nemrut dağını gezip görmeyi arzu ediyoruz.

GAP Gazeteciler birliği cemiyeti olarak bu nazik davetinizi değerlendireceğim ayrıca Cumhurbaşkanımıza cemiyet olarak bizlere göstermiş olduğunuz yakın ilgiden de bahsedeceğim’ dedi.

Ziyarette Bosna-Hersek ve Türkiye ilişkilerine değinen Gap Gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin kıymaz ‘..Bosna-Hersek halkının uğradığı zulmü ve istiklal mücadelesini yakından izleyen ve Bosna halkının yaşam ve hürriyet mücadelesine destek olan kuruluşuz. Kalbimiz gönlümüz Bosna halkıyla beraber şahsınızda bütün Bosnalıları bu yaz dönemi tatil amaçlı GAP bölgesine özellikle Adıyaman’a ailece bekliyoruz’ dedi.