0416 2148488 | [email protected]

Besni’de Ulaşım Sorunu Kalmayacak

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin KIYMAZ, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet ERDOĞAN’ı TBMM’de makamında ziyaret etti. Ziyarette iç ve dış siyasetin değerlendirilmesinin yanı sıra, Adıyaman ve Besni ilçesinde devam etmekte olan yatırımlarla ilgili bilgiler verdi

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin KIYMAZ, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet ERDOĞAN’ı TBMM’de makamında ziyaret etti. Ziyarette iç ve dış siyasetin değerlendirilmesinin yanı sıra, Adıyaman ve Besni ilçesinde devam etmekte olan yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.

ERDOĞAN; “Besni ilçesini Adıyaman karayoluna bağlayan yol çalışmasının önemli oranda tamamlandığını, Besni-Araban karayolundaki duble yol çalışmalarında ise, ihalenin yapılarak, yer tesliminin yapıldığını, ihaleyi alan firma tarafından Köseceli mevkiinde şantiye kurulduğunu söyledi. Besni-Araban arasındaki yol tamamlandığında, yol mesafesinin kısalacağını ve kalite standardının artacağını, gerek karayolu gerekse yol standardının artmasından dolayı Gaziantep ve Adıyaman Havaalanına ulaşımın daha kolay olacağını belirtti. Besni-Burunçayır yol ayrımı arası karayolunun ise, projesini yaptırdık. Bu yıl bakım onarımı yapıldı. Gelecek yıl yatırım programına alınması için çaba gösteriyoruz.  Tut ilçesini Gölbaşı karayoluna bağlayan 14 km’lik yolun, 3 km’sinin ihalesi yapıldı ve altyapı çalışmaları bitmiştir. 1973 yılında Milli Selamet Partisi döneminde yapılan bu yolun geçen yıl projesini bitirdik. Bu yıl ise yol yapım çalışmalarına başladık. 9 km’lik kalan bölümün ihalesi ise 2014 yılında yapılacaktır. Gölbaşı-Belören arasındaki karayolu, Besni-Beşyol köyü arasındaki karayolunda toplam 4 yerde kaza kara noktaları bulunmakta, bu bölgelerle ilgili de önümüzdeki yıl ihalesi yapılarak, iyileştirme çalışmaları yapılacak. Çelikhan-Malatya karayolumuzda son aşamaya gelindi, yol açma işlemleri tamamlanmak üzere, önümüzdeki yıl asfalt çalışmaları yapılarak, Çelikhan-Malatya karayolu yıllardır dile getirilen fakat bir türlü tamamlanamayan bu yol trafiğe açılmış olacak.

 BÜTÜN BELEDİYELERİ KAZANMAK İSTİYORUZ

30 Mart 2014 yerel seçimlerine yaklaşık 4 ay kaldı. Bu seçim hem partimiz için, hem de Adıyaman’ımız için, büyük önem taşımaktadır. 30 Mart 2014 AK Partinin Adıyaman’da ve ilçelerinde büyük bir başarı göstereceği tarih olacaktır.

DURMAK YOK HİZMETE DEVAM

Hedefimiz Adıyaman, ilçeler ve beldelerimizdeki tüm belediyelerimizi kazanmaktır. Bize düşen görev AK Belediyecilik anlayışımızı tüm vatandaşlarımıza ulaştırmaktır. Çok ama çok çalışacağız, durmak yok hizmete devam diyeceğiz.” Dedi.