0416 2148488 | [email protected]

GAP Gazeteciler birliği genel başkanı Z. Abidin Kıymaz ‘AHDE VEFA’YA DESTEK OLALIM’

GAP Gazeteciler birliği cemiyeti başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve Ahde Vefa Turan Birliği Derneği Başkanı Harun Maral Konya Yenigün gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan’a Nezaket Ziyaretinde Bulundu. Ziyarette ülke gündemi ve mesleki sorunların konuşulduğu ziyarette Ahde Vefa Turan Birliği Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Derneği Başkanı Harun Maral dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

GAP Gazeteciler birliği genel başkanı Z. Abidin Kıymaz

‘AHDE VEFA’YA DESTEK OLALIM’

GAP Gazeteciler birliği cemiyeti başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve

Ahde Vefa Turan Birliği Derneği Başkanı Harun Maral Konya Yenigün gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan’a Nezaket Ziyaretinde Bulundu.

Ziyarette ülke gündemi ve mesleki sorunların konuşulduğu ziyarette Ahde Vefa Turan Birliği Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Derneği Başkanı Harun Maral dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Maral “Hayırseverlerimizin destekleriyle yaptığımız ayni ve nakdi yardımların yanında, dini, sosyolojik ve benzeri konularda yaptığımız salon programlarıyla da halkımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Tabi pandemi döneminde buna ara vermek zorunda kaldık. Ama dernek olarak faaliyetlerimizi tüm hızıyla sürdürüyoruz

Geçen hafta YENİÇAĞ gazetesinde Arslan Tekin bey yazdı.. Telafer'de Türkmen Cephesinden talep olduğunu, Türkçe eğitim verecek bir okul, Türkmenlerin tedavi olacağı bir hastane ve Türkçe yayın yapacak bir yerel TV kanalı için yardım talep edildiğini vurguladı. AHDE VEFA TURAN BİRLİĞİ DERNEĞİ üzerinden bu yardımların Telafer de soydaşlara iletileceğini duyurdu. Bize bir görev yükledi.

Sonra, Ankara Milli Düşünce Merkezinden Hakan Paksoy bey yazdı. Telafer den talep edilen yardımlar için AHDE VEFA TURAN DERNEĞİ ni işaret etti.

Daha sonra değerli büyüğümüz Prof Dr İskender Öksüz hocam aynı şekilde Telafer için talep edilen yardım konusunun önemine binaen sosyal medya hesabından duyuru yaptı. Keza ben bir kaç kere Sosyal Medya üzerinden aynı konuyu dile getirdim. Telafer den gelen yazıyı paylaştım.

Bir haftadır bu konuda duyuru yapmamıza rağmen ne yazık ki, her zaman yardım gönderen bir kaç gönüldaş dışında duyurularımız ilgi görmedi.

Biz de mi bir yanlışlık var, biz mi hatalıyız? Yoksa, Telafer den Türkmen kardeşlerimizin talebini tam anlamıyla duyuramadık mı?

Camiamız mı duyarsız?  Yoksa bittik mi? Turan davası olan, Türklük dayanışması şuuruna sahip kimse kalmadı mı? Yoksul bir camia olduğumuzun farkındayım. Lakin küçük desteklerle imece usulü ile büyük işler yapılacağını da biliyorum.

Biz kendimizi gözden geçireceğiz. Hata ve yanlışımız varsa onu bulup telafi edeceğiz. Ama dostlarımızın ve gönüldaşlarımızın duyarsızlığını da unutmayacağız.

Irak / Telafer de yani Türkmenelinde Türkçe eğitim yapacak bir okul, Çoğunlukla Türklere hizmet verecek bir hastane, Türkçe yayın yapacak bir yerel TV kanalı için bizlerden yardım ve destek bekliyorlar.

Ülkücülerin, Türk Milliyetçilerinin Sosyal Dayanışma anlamında bir teşkilat ve organizasyona mutlak surette ihtiyacı var. AHDE VEFA TURAN DERNEĞİ bu misyon üzere kuruldu. Amacına uygun gayretler içinde oldu.

Yaşım ilerledi, tahammülüm azaldı. Ben daha iyi yaparım diyen kim varsa yapacağımız kongre de görevi devretmeye de hazırım. Yeter ki bu kervan yolda kalmasın ‘ dedi.

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Z. Abidin Kıymaz

‘ HAYIRDA YARIŞMALI, İYİLİK YAPANA DESTEK OLMALIYIZ’

GAP Gazeteciler birliği genel başkanı Z.Abidin Kıymaz Ahde vefa Turan birliği derneğinin yurt içi ve dışında yaptığı faaliyetlerden dolayı mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi ‘.. iyi güzel işler yapan kişi ve kurumları desteklemek lazım. Bu açıdan Konya’da yüzlerce STK ve Vakıf biri biriyle adeta yarışıyor. Hayırda yarışılmalı ve iyilik yapana destek olunmalı ‘ dedi.

Yenigün gazetesi sahibi Mustafa Aslan

‘BASIN VE STK GÜÇLÜ OLMALI’

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Konya Yenigün gazetesi sahibi Mustafa Aslan’da gazete olarak Konya ve Ülke gündemine duyarlı davrandıklarının altını çizerek şunları söyledi ‘. İki değerli arkadaşımla çoktandır bir araya gelemiyordu, tevafuk oldu bir araya gelme fırsatımız oldu. Harun maral bey uzun yıllardır STK faaliyetleriyle takdir gören bir arkadaşımız, Zeynel Abidin Kıymaz başkanımız meslekte 35 yıldır hizmet veren biri. Ülkemizin kentimizin basını da STK’ları da güçlü olmak zorunda ve güçlü olmalı’ dedi.