0416 2148488 | [email protected]

Aydın ‘KAÇAK TÜTÜN YASAL HALE GETİRİLECEK’

AK parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, üzerinde çalıştıkları yasa teklifi ile kaçak olarak adlandırılan tütün ticaretinin yasal hale getirileceğini ve üreticiler açısından önemli rahatlama sağlayacağını söyledi.

Aydın ‘KAÇAK TÜTÜN YASAL HALE GETİRİLECEK’

AK parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, üzerinde çalıştıkları yasa teklifi ile kaçak olarak adlandırılan tütün ticaretinin yasal hale getirileceğini ve üreticiler açısından önemli rahatlama sağlayacağını söyledi.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ı AK Parti Genel Merkez çalışma ofisinde kabul eden AYDIN yapılacak düzenleme ile kurulacak kooperatifler aracılığıyla, üreticiler hem tütünün kalitesini muhafaza edecek hem de faturasını kesip vergisini ödeyip tütününü satabilecektir, dedi.

Aydın, Tütün tarımının bölge için önemine dikkat çektikten sonra şunları söyledi “Yaptığımız çalışmalarla tütünle alakalı vergiyi düşürdük. Kooperatifler kurulacak ve tütün satışı rahat olacak. Böylece Kaçak tütün yasak olmaktan çıkıyor. Türkiye’de üretilen 112 milyon kilogram tütünün 100 milyonu ithal ediliyor. Biz buna olmaz dedik, yerli tütün katılma oranını %30 seviyesine çıkararak ülkemizde tütün tarımının gelişmesini sağlayalım ve destekleyelim istedik.

Böylelikle tütün üretimi de artacak demektir. Adıyaman çiftçisinin önü açılacak. Şimdiden büyük firmalar yerli firmalarla bu nedenle sözleşme yapmaya başladı.

Biliyorsunuz üreticilerimiz için vergiyi düşürdük, yönetmelik hazır şu an. Bu yönetmelik sayesinde kooperatifler kurulacak, üretici tütününü kooperatife götürüp bandrolünü yapıştıracak satacak. Adıyaman tütünü de marka değeri olarak korunacak, dışarıdan menşei belli olmayan tütünler Adıyaman tütünü diye satılıyor, bununda Adıyaman’a, tütününün marka değerine zararı oluyor

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ’da ‘’Tekel Adıyaman için çok önemliydi, adeta Rize’nin çayı, fındığı Rize için ne anlam taşıyorsa, tütün de Adıyaman için o anlamı taşıyor’’ diyerek şunları söyledi.

ADIYAMAN EKONOMİSİ TÜTÜN ÜZERİNDE DÖNÜYOR

‘’Adıyaman çarşı-pazar esnafının ekonomisi tütün parası üzerinde dönüyor, basın sektörüde dâhil bütün sektörler tütün ticaretinin durumuna göre olumlu veya olumsuz etkileniyor.

Siz bölgenin milletvekili ve tütün tarımıyla uğraşanları yakından bilen tanıyan kişisiniz. Tütün meseleleri ve ticaretiyle ilgili ekicilerde tüccarlarda bahsettiğiniz yasal düzenleme ile sizden beklentileri var.

Yerli tütünün Türkiye’de %30 oranında katkısının zorunlu olması demek Adıyaman’a her yıl milyonlarca lira paranın girmesi demektir.

GAP bölgemizde milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu konuyu bizlerde basın olarak yakından takip edeceğiz, üreticilerin beklentilerini sizlere duyurmaya çalışacağız’’ dedi.

GAZETECİLERE THY’NİN İNDİRİMLİ UÇUŞ SAĞLAMASINI BEKLİYORUZ

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ayrıca THY’nin gazetecilere görevleri gereği yaptığı seyahatlerde, -daha önceleri olduğu gibi- %50 indirim sağlama talebimiz iletilmişti, konunun takibini rica ediyoruz, dedi.

Aydın ‘’Talebinizi THY genel müdürüne ilettim.’’ dedi.