0416 2148488 | [email protected]

Azerbaycan Milletvekili Ganire Pasheyeva ‘Karabağ Parkı Adıyaman’da olmalı’

Milletvekili Ganire Pasheyeva ‘Karabağ Parkı Adıyaman’da olmalı’ Şanlıurfa BüyükAzerbaycan şehir belediyesinin Eyyubi’ye ilçesinde yapımını tamamladığı Karabağ parkı ve anıtının açılışı için Şanlıurfa’ya gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Pasheyeva Durutv’de katıldığı Zeynel Abidin Kaymaz’la gündem programın ’da Karabağ parkının Adıyaman’da da yapımına başlanılmalı dedi.

Milletvekili Ganire Pasheyeva

‘Karabağ Parkı Adıyaman’da olmalı’

Şanlıurfa BüyükAzerbaycan şehir belediyesinin Eyyubi’ye ilçesinde yapımını tamamladığı Karabağ parkı ve anıtının açılışı için Şanlıurfa’ya gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Pasheyeva Durutv’de katıldığı Zeynel Abidin Kaymaz’la gündem programın ’da Karabağ parkının Adıyaman’da da yapımına başlanılmalı dedi.

Cuma akşamlarının vazgeçilmezi olan Zeynel abidin Kıymaz’la Gündem programında Şanlıurfa’da izlenimlerinin yanı sıra Adıyaman’da katıldığı GAP Oscarı ödül töreni sonrası mahalli idarecilerle ayak ustu Adıyaman’da bir Karabağ parkı veya Hocalı anıtı dikilme fikrine sıcak baktıklarını ve bu konuda Adıyaman’da bir adım atılırsa Azerbaycan’dan açılışına gelip katılacağını ifade etti.

ŞANLIURFA’ DA “HOCALI SOYKIRIM ANITI VE KARABAĞ PARKI AÇILDI”

Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Milletvekili Ganire PAŞAYEVA’ nın teklif ve girişimleri ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat ÇİFTÇİ’nin milli ve manevi değerlere sahip çıkan projeleri kapsamında, ev sahipliği ile kısa sürede hayata geçirilen “KARABAĞ KARDEŞLİK PARKI VE HOCALI SOY KIRIM ANITI”  kardeş olan iki ülke arasında ki tüm ilişkileri daha da pekiştirecek ve gelecek nesillerin milli, manevi, tarihi ve kültürel değerler anlamında aynı olan kardeşleri hakkında daha bilgili ve daha bilinçli olmaları adına önemli bir eserdir.

Şanlıurfa ili Eyyübiye ilçe sınırları içinde bulunan ve 106 Bin metrekarelik alanda, Kardeş olan bir millet iki devlet Türkiye ve Azerbaycan kardeşliği yanı sıra ilişkilerinin Şanlıurfa’ da pekişmesi ve daha da güçlenmesi adına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan “ Karabağ kardeşlik parkında”; 26 ŞUBAT 1992 tarihinde Azerbaycan’ın, halen Ermeniler tarafından işgal altında bulunan,  Karabağ bölgesinde ki Hocalı’ da Ermeni mezalimince gerçekleştirilen soykırım da katledilerek Azerbaycan’ın bağımsızlığı ve Türk’ün istikbali için  şehit olan  613 Azerbaycan Türkü soydaşlarımızın aziz hatıralarına ithafen “HOCALI SOYKIRIM ANITI” dikildi ve park içerisinde; çeşmeler, kuş evleri, çocuk oyun grupları, kamelyalar ve yeşilin her tonunu barındırıyor.

BİRLİKTE GÜÇLÜ OLACAĞIZ

Açılışa katılan halka hitaben konuşan Azerbaycan Milletvekili Ganire PAŞAYEVA, Azerbaycan’dan Şanlıurfa’ya selam ve teşekkürle sözlerine başlayarak; “ Şanlıurfa’mızda bu güzel parkımızın açılışı ile Şanlıurfa dosta ve düşmana çok önemli bir mesaj verdi. Bizim kardeşlerimiz orada (Azerbaycan’da) acımasızca o zulümleri gördükleri, faciaları yaşadıkları zaman, insan hakları ihlaline maruz bırakıldıklarında, demokrasi ve insan hakları diyen batılı güçler, Hristiyan devletler hiç seslerini çıkartmadılar. İşgalci ve zalim Ermenistan’ın yaptıklarına, ihlal ve işgallerine gözlerini kapatıp kulaklarını tıkadılar. Ermenistan neden bu kadar zulmü yapabildi, çünkü Ermenistan’ın arkasında o sessiz kalan batılı güçler ve Hristiyan devletler vardı. Biz bunu görüyorduk ve biz Sağ olsun kardeş Türkiye’miz dışında bir de Pakistan desteği dışında Müslüman devletlerden ne yazık ki destek göremedik. Bu gün bu parkın burada açılması çocuklarımıza ve geleceğimize de bir mesajdır. Bu gün Azerbaycan’ ın Bayrak bayramının 100. Yıl dönümüdür, ki biz bunu, bu gün bu parkın açılışı ile Şanlıurfa’da kutluyoruz. Türkiye güçlü olursa Azerbaycan’da güçlü olur. Türkiye’mizin son dönemlerde en büyük projelerinden biri yakın zamanda açıldı biliyorsunuz, Türkiye’miz ve Azerbaycan’ımızın Devlet Başkanlarının başkanlığında İzmir Ali Ağada Star Rafineri, Azerbaycan 6.3 Milyar Dolarlık bir sermayeyle, dedi ki; para bizim, petrol bizim, yer kardeş Türkiye’mizin Liman kardeş Türkiye’mizin, niye paramızı başkası kazansın ki. Paramızı kendimiz kazanacağız, birlikte daha güçlü olacağız mesajı verildiğinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı sayın İlham ALİYEV bir defa daha söyledi ve dedi ki Türkiye’nin gücü bizim gücümüz, bizim gücümüz Türkiye’nin gücüdür. Bunu bilmeliyiz ki; bizim birlik gücümüz bu vatan coğrafyasının gücüdür. Aleyhimize oyunların döndüğü coğrafyamızda bu güce ihtiyacımız var. Bu vesile ile hepinizin Azerbaycan’ı, vatanınızı görmenizi istiyorum.

ZÜLME KARŞI DİMDİK VARIZ

“Bu Parkla Şanlıurfa Karabağ’ın sesine ses vermiştir.” Azerbaycan tek değil! Urfa’da ki kardeşim diyor ki; Karabağ’ dan gelen ses siz neredesiniz dediğinde; Urfa biz buradayız diyor, biz Karabağ’lıyız diyor. Biz orda ki kardeşimizin yanındayız, o adaletsizliğe, o zulûme karşı, kardeşlerimizle beraber dimdik varız diyor.

10 MİLYON TÜRKİYENİN YANINDAYIZ

“Biz Azerbaycan’da 10 Milyon kişi Türkiye’nin yanındayız”  Biz, Karabağ’da Hocalı’da, bu zulümleri, soykırımları, acıları yaşadığımız zaman; kardeşler, dostlar diye çağırdığımızda Türkiye yanımızda oldu. Türkiye bize bir defa seslenip neredesiniz dediğinde, biz Azerbaycan’da 10 milyon kişi biz buradayız diyoruz, Türkiye’nin yanındayız” dedi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat ÇİFTÇİ başta olmak üzere parkın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek tebrik etti. Akabinde parkın ve dikilen Hocalı soykırım anıtının açılışı gerçekleştirildi.

Azerbaycan’dan gelen Devlet sanatçısı İlham ASKEROĞLU seslendirdiği mahnılarla törene büyük coşku kattı. Şanlıurfa ve Azerbaycan şarkılarının söylendiği törende kardeşlik ve ortak payda bir de Türkülerde yaşatıldı.

DURUTV’YE TEŞEKKKUR EDIYORUM

Durutv’de katıldığı gündem programı sonrası Durutv genel müdürü Mehmet Canbek, Gündem proğram yapımcısı GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve GAP Gazeteciler birliği genel başkan vekili Hamit Özpolat’a, GAP Gazeteciler Birliği genel başkan yardımcısı Yaşar İçen’e Azerbaycan’a ve Karabağ’da mağdur olanlara karşı gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür eden Ganıre Pasheyeva televizyon stüdyolarını gezerek çalışanlarla da sohbet etti hatıra resmi verdi.