0416 2148488 | [email protected]

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Z.Abidin KIYMAZ ‘ŞANLIURFA BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ'

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ‘ ŞANLIURFA BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ’ GAP Gazeteciler Birliği eski genel başkan yardımcısı ve Şanlıurfa güneydoğu life dergisi sahibi Gazeteci Mehmet Talat Akay yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak tedavi gördüğü Ankara’da vefat etti.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz

‘ ŞANLIURFA BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ’

GAP Gazeteciler Birliği eski genel başkan yardımcısı ve Şanlıurfa güneydoğu life dergisi sahibi Gazeteci Mehmet Talat Akay yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak tedavi gördüğü Ankara’da vefat etti.

Deneyimli  usta gazetecinin vefatından derin üzüntü duyduğunu ifade eden GAP Gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz  taziye mesajı yayınlayarak şunları söyledi ‘.. Gazeteciler yaşadığı kentin aynasıdır, olayları hadiseleri günü tarihi belirterek kayda alırlar, yani bir nevi tarih yazarlar, GAP Bölgesinin son yıllarda kalkınma hamlesiyle göz dolduran Şanlıurfa’mızdaki bu gelişmeleri kayda alan, kalkınmayı ateşleyen hızlandıran, gündeme taşıyan takip edenlerde cefakâr gazetecilerdir. Bu cefakâr isimlerden biride meslektaşımız Mehmet Talat Akay’dı. Çıkardığı dergilerle Şanlıurfa’yı dışa açan, gurbetteki Şanlıurfalıları biri birine kaynaştıran bir isimdi. Yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak yaşama veda etti, bölgemize ve mesleğimize kattığı çalışmalarla uzun yıllar hafızamızda yaşayacaktır. Bu ölüm sıradan bir ölüm değildi Şanlıurfa bir değerini kaybetti.

Üzüntümüz büyüktür, Sevenlerine ve camiamıza başsağlığı diliyorum’ dedi

Merhum gazeteci M.Talat Akay’ın naaşı Perşembe günü Şanlıurfa’ya uçakla getirilecek belediye mezarlığında toprağa verilecektir.