0416 2148488 | [email protected]

Kıymaz:Adıyamanda Spor Şürasına İhtiyaç var

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Z.Abidin Kıymaz ‘SPOR ŞURASINA İHTİYAÇ VAR’ GAP Gazeteciler Birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Adıyaman’da il genelini kapsayacak Spor Şurasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Adıyaman amatör sporlarının önemli kulüplerinden Yamanspor kulübüne ziyarette bulunan GAP Gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve genel başkan vekili Hamit Özpolat Yamanspor ve amatör branşlarda yapılan çalışmalar hakkında kulüp başkanı Abdurrahman Vural’dan bilgiler aldılar.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Z.Abidin Kıymaz

‘SPOR ŞURASINA İHTİYAÇ VAR’

GAP Gazeteciler Birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Adıyaman’da il genelini kapsayacak Spor Şurasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Adıyaman amatör sporlarının önemli kulüplerinden Yamanspor kulübüne ziyarette bulunan GAP Gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve genel başkan vekili Hamit Özpolat Yamanspor ve amatör branşlarda yapılan çalışmalar hakkında kulüp başkanı Abdurrahman Vural’dan bilgiler aldılar.

Bir çok branşta faaliyette bulunan Yamansporun kulüp başkanı Vural ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra Adıyaman’da gençlerin sokaklara terkedilmemesi için sporun en büyük alan olduğunu söyledi.

Vural ‘.. amatör kulüplere Belediye Valilik, spor il müdürlüğü gıbı kurumların desteği oluyor, fakat sporun geliştirilmesi için özel kurumların iş adamlarının, büyük şirketlerin hem kendi bünyelerinde hem de faaliyette bulunan kulüplere sponsor olarak destek olmaları gerekiyor ‘dedi.

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Z.Abidin Kıymaz gençlik yıllarında güreş voleybol ve jımnastık sporlarıyla ılgılendıgını 40 yıl evel sporcu sayısının nüfusa oranla daha çok olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi ‘.. Bizim öğrencilik dönemimizde spor çok önemliydi, her öğrenci kabiliyetlerine göre ilkokulda seçilir, her genç mutlaka bir spor dalıyla bilfiil sporla uğraşırdı. Her mahallenin birden fazla amatör takımları vardı vs. Adıyaman’da spor heyecanı zayıfladı spora ilgide zayıfladı. Adıyaman’da HER ADIYAMANLI SPORA sloganıyla yeni bir hamleye ihtiyaç var. Her Adıyamanlının eskiden olduğu gibi bizzat sporla ilgilenebilmesinin yolunu açmak gerekiyor, bunun için İlgili bütün kurumların idarecileri,her branşın emektarları, spor kulüp yöneticileri ve spor akademisyenlerin de katılımıyla 3-5 gün sürecek bir SPOR ŞURASINA ihtiyaç var. Şurada ki çalışmalar kitaplaştırılmalı gelecek nesillere hedef olarak sunulmalı. ve yöneticiler için de bu kararlar tespitler, bir politika olarak benimsenmeli ve takıp edilmelidir’ dedi.

Ziyaret sonrası Kulüp başkanı Abdurrahman Vural GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’a günün anısına bir forma hediye ederek hatıra fotoğrafı verdiler.