0416 2148488 | [email protected]

HAMİT ÖZPOLATA ULUSLAR ARASI ÖDÜL

Hamit Özpolat'a Uluslararası Ödül Türk kültür ve sanatının tanıtılması, geniş kitlelere ulaştırılması nedeniyle yaptığı katkılardan dolayı Türksoy Basın Ödülü’ne GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan Vekili Hamit Özpolat layık görüldü. Ödül töreni Kazakistan’ın Çımkentin de yapıldı, görkemli ödülü Çim kentte alan Hamit Özpolat, ödülün kendisine verilmesi nedeniyle büyük mutluluk yaşadığını ifade etti.

Hamit  Özpolat'a Uluslararası Ödül

Türk kültür ve sanatının tanıtılması, geniş kitlelere ulaştırılması nedeniyle yaptığı katkılardan dolayı Türksoy Basın Ödülü’ne  GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan Vekili Hamit Özpolat layık görüldü.

Ödül töreni Kazakistan’ın Çımkentin de yapıldı, görkemli ödülü Çim kentte alan Hamit Özpolat, ödülün kendisine verilmesi nedeniyle büyük mutluluk yaşadığını ifade etti.

Uluslararası bir niteliğe sahip olan ödülün kendisine Türksoy tarafından verildiğini dile getiren Özpolat, Türksoy’un 6 ülkenin bakanlar kuruluyla kurulmuş, diplomatik ayrıcalığı olan bir kültür teşkilatı ve Türkiye’de ile Türk dünyasının UNESCO’su olarak kabul edilen bir yapı olduğunu söyledi.

“Türkistan şehri bu yıl Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildi”

Ödülü Kazakistan’ın Türkistan şehrinde aldığını belirten Özpolat, “Ödülü Kazakistan’ın Türkistan şehrinde, Hoca Ahmet Yesevi’nin makamının bulunduğu şehirden aldım. Türkistan şehri bu yıl Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildi. Buna istinaden 21 Mart Nevruz kutlamaları eşliğinde biz davet edildik. Türkiye’den 2 arkadaş bu ödüle layık görüldük. Ben ve yine gazeteci olan Kürşat Zorlu bu ödülü aldık. Ödülümüzü Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’un elinden aldık. Türk dünyasına yaptığımız katkılardan, Türk dünyasının kültürünün tanıtımından dolayı ve yazdığım yazılar, televizyon, radyo programlarında yaptığım açıklamalar dolayısıyla sağ olsun Türksoy Ödül Komisyonu bir değerlendirme yaparak bizi bu ödüle layık gördü. Ve bizi bu manada onurlandırdılar. Yüksek düzeyli katılımla önemli bir kuruluş tarafından ödüle layık görülmek benı duygulandırdı, GAP Gazeteciler Birliği olarak gayretlerimiz uluslararası kuruluşlarca izlenmiş takdir edilmiştir. Bu ödül bizleri daha da çalışmaya ve üretmeye teşvik edecektir. Çok görkemli  bir törende uluslararası heyetlere GAP bölgesini anlatma tanıtma ımkanı buldum” şeklinde konuştu.

Haber:Ramız Kıymaz