0416 2148488 | [email protected]

KIRGIZ HEYETİ ADIYAMANA HAYRAN KALDI

KIRGIZ HEYETİ ADIYAMANA HAYRAN KALDI GAP Gazeteciler Birliğinin davetiyle Adıyamana gelen Kırgız akademisyenler Adıyamana hayran kaldı. Kırgız sınema sanatçısı Dr.Berk Hıdıraliyev, Ressam ve Heykeltraş Prf.Dr.Zakir Azizov beraberindeki gazetecilerle geldikleri Adıyamanda tarihi turistik yerleri gezdiler. Perre antik kent, Karakuş tepesi ve Cendere köprüsüne hayran kalan heyet yaz tatiline Kırgız sanatcıları, tarıh meraklılarını Adıyamana Turkıyeye davet edeceklerini söylediler. GAP Gazeteciler Birliği ziyaretlerinde heyete ev sahıplığı yapan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ‘.. Kırgız sınema sanatcıları ve akademısyenlerle 3 yıl once Edirnede Türk Formunda tanıştık Adıyamana davet ettim, kısmet bu haftaya nasıp oldu, resim ve sinema sanatında onemli bu isimleri ilimizde görmek bizleri mutlu etti. İnşallah sonbaharda bizlerde heyet olarak Kırgızistana gideceğiz, ilimizin GAP bölgesinin turistik değerlerini bu sanatçılara tanıtmak önemli, belki perre veya nemrutta bir sinema yapımı gündeme gelir diye düşünüyorum’ dedi. ÜNİVERİTELER ARASI İŞBİRLİĞİ FAYDALI Heyet Adıyaman temasları sırasında Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prf.Talha Gönüllü’yude ziyeret ettiler. Rektör Gönullu Adıyaman Üniversitesinde yapılan faalıyetler hakkında heyete bilgi verdi. TÜRK DÜNYASI KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ Heyet daha sonra Adıyaman Belediyesi Basın Sosyal Kulturel işler Müdürü Gazeteci İskender Korkut’u zıyaret etti. Ziyarette Korkut Adıyaman Belediyesinin Sosyal kulturel faalıyetlerı hakkında heyeti bilgilendirdi. Adıyaman yöresine aıt tarıhı folklör faalıyetlerını anlatan brosur ve dokumanlar heyete verdi. ADIYAMAN İNSANI ÇOK CANA YAKIN Adıyaman temasları sonrasında GAP Gazeteciler birliği genel merkezinde gezi hakkında değerlendirmede bulunan Kırgız sinema sanatçısı Dr.Berk Hıdır Alıyev ‘.. Adıyaman ziyaretimizde bize sıcak ilgilerinden dolayı GAP Gazeteciler birliği yöneticlerine başta genel başkan Zeynel bey, Genel başkan yardımcısı Hamit Özpolat, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prf.Talha Gönullu’ye Belediye kultur işleri müdürü İskender Korkut beye Adıyamanlılara çok teşekkur edıyoruz. Adıyaman insanı çok cana yakın misafırperver. Türk anane ve gelenekleri burada ıyı korunmuş Asya Türklerı için misafir her zaman en önemli kımsedır. Adıyaman ınsanı mısafırperver, biz onları sevdık onlarda bizi. GAP Gazetecıler bırlığı yonetıcılerınıde bizler Kırgızıstana beklıyoruz, okullar tatıl olduktan sonrada unıversıtedekı arkadaşlarımızla bu bölgeyı gezmeye gelecegız’ dedi.

KIRGIZ HEYETİ ADIYAMANA HAYRAN KALDI

GAP Gazeteciler Birliğinin davetiyle Adıyamana gelen Kırgız akademisyenler Adıyamana hayran kaldı.

Kırgız sınema sanatçısı Dr.Berk  Hıdıraliyev, Ressam ve Heykeltraş Prf.Dr.Zakir Azizov  beraberindeki gazetecilerle geldikleri Adıyamanda tarihi turistik yerleri gezdiler.

Perre antik kent, Karakuş tepesi ve Cendere köprüsüne hayran kalan heyet yaz tatiline Kırgız sanatcıları, tarıh meraklılarını Adıyamana Turkıyeye davet edeceklerini söylediler.

GAP Gazeteciler Birliği ziyaretlerinde heyete ev sahıplığı yapan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ‘.. Kırgız sınema sanatcıları ve akademısyenlerle 3 yıl once Edirnede Türk Formunda tanıştık Adıyamana davet ettim, kısmet bu haftaya nasıp oldu, resim ve sinema sanatında onemli bu isimleri ilimizde görmek bizleri mutlu etti. İnşallah sonbaharda bizlerde heyet olarak Kırgızistana gideceğiz, ilimizin GAP bölgesinin turistik değerlerini bu sanatçılara tanıtmak önemli, belki perre veya nemrutta bir sinema yapımı gündeme gelir diye düşünüyorum’ dedi.

ÜNİVERİTELER ARASI İŞBİRLİĞİ FAYDALI

Heyet Adıyaman temasları sırasında Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prf.Talha Gönüllü’yude ziyeret ettiler. Rektör Gönullu Adıyaman Üniversitesinde yapılan faalıyetler hakkında heyete bilgi verdi.

TÜRK DÜNYASI KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Heyet daha sonra Adıyaman Belediyesi Basın Sosyal Kulturel işler Müdürü Gazeteci İskender Korkut’u zıyaret etti. Ziyarette Korkut Adıyaman Belediyesinin Sosyal kulturel faalıyetlerı hakkında heyeti bilgilendirdi. Adıyaman yöresine aıt tarıhı folklör faalıyetlerını anlatan brosur ve dokumanlar heyete verdi.

ADIYAMAN İNSANI ÇOK CANA YAKIN

Adıyaman temasları sonrasında GAP Gazeteciler birliği genel merkezinde gezi hakkında değerlendirmede bulunan Kırgız sinema sanatçısı Dr.Berk Hıdır Alıyev ‘.. Adıyaman ziyaretimizde bize sıcak ilgilerinden dolayı GAP Gazeteciler birliği yöneticlerine başta genel başkan Zeynel bey, Genel başkan yardımcısı Hamit Özpolat, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prf.Talha Gönullu’ye Belediye kultur işleri müdürü İskender Korkut beye Adıyamanlılara çok teşekkur edıyoruz.

Adıyaman insanı çok cana yakın misafırperver. Türk anane ve gelenekleri burada ıyı korunmuş Asya Türklerı için misafir her zaman en önemli kımsedır. Adıyaman ınsanı mısafırperver, biz onları sevdık onlarda bizi. GAP Gazetecıler bırlığı yonetıcılerınıde bizler Kırgızıstana beklıyoruz, okullar tatıl olduktan sonrada unıversıtedekı arkadaşlarımızla bu bölgeyı gezmeye gelecegız’ dedi.