0416 2148488 | [email protected]

GÖLBAŞI-KAHTA HIZLI TREN PROJESI HAZIRLANIYOR

TBMM BAŞKAN VEKİLİ AHMET AYDIN Gölbaşı-Adıyaman-Kâhta Hızlı Tren Proje Hazırlığı Başladı TBMM Başkan vekili Adıyaman A K Parti millletvekili Ahmet aydın Gölbaşı-Kahta Hızlı tren proje hazırlığının başladığı müjdesini verdi. Ahmet Yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi ‘.. Türkiye’nin ve bölgesinin göz bebeği şehrimiz Adıyaman kalkınmada ve yatırımda emin adımlarla yoluna devam ediyor. Son on dört yılda aldığı hizmetlerle merkez ve ilçeleriyle adeta çehresi değişen ve hayallerine bir bir kavuşan şehrimiz her alanda büyümeye devam ediyor. Ak Parti iktidarı ile bugüne kadar ulaştırmadan, sağlığa, eğitimden altyapıya aldığı tüm hizmetlerle çağ atlayan şehrimiz ulaştırma alanında gelecek olan bir büyük yatırım ve hizmetle daha taçlanacaktır. Daha önce ciddi takiplerimizle önemli bir noktaya gelen ve en son Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan şehrimize geldiğinde sözünü almış olduğumuz HIZLI TREN için çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. Ankara’da gerçekleştirdiğimiz yoğun takiplerimiz neticesinde ve bugün TCDD Genel Müdürünü ziyaretimizde Gölbaşı-Adıyaman-Kâhta Hızlı Tren hattı için önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Gölbaşı-Adıyaman-Kâhta Hızlı Tren hattı için etüt-proje hazırlıkları süratle devam etmekte olup çok yakın bir zamanda etüt-proje hazırlık ihalesine çıkılacağını hemşerilerimle paylaşmak isterim. Yapılacak olan hattın uzunluğu 100 km olup, konvansiyonel bir şekilde hem yolcu hem de yük taşıma kapasitesine sahip olacak olan hızlı tren hattımız ilimiz ve ilçelerimizin gelişmesi ve hemşerilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın en modern şartlarda istifade etmesi için büyük önem arz etmektedir. Gölbaşı ilçemizden başlayarak Kâhta ilçemize kadar gidecek olan hızlı tren ile ilimiz ulaştırma alanında da gıpta ile bakılacak bir büyük hizmete kavuşmuş olacaktır. Yolcu taşımacılığı ile ulaşım hizmetlerinin hızlanması ve kolaylaşması sağlanırken, yük taşımacılığının da yapılacak olması ticari faaliyetlerde ilimize büyük katkı sağlayacaktır. Şimdiden bu önemli yatırım için atılan bu ilk ve ciddi adımla birlikte yapılacak olan hızlı tren hattının ilimize, hemşerilerimize, bölgemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını dilerim.

TBMM BAŞKAN VEKİLİ AHMET AYDIN

Gölbaşı-Adıyaman-Kâhta Hızlı Tren Proje Hazırlığı Başladı

TBMM Başkan vekili Adıyaman A K Parti millletvekili Ahmet aydın Gölbaşı-Kahta Hızlı tren proje hazırlığının başladığı müjdesini verdi.

Ahmet Yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi ‘.. Türkiye’nin ve bölgesinin göz bebeği şehrimiz Adıyaman kalkınmada ve yatırımda emin adımlarla yoluna devam ediyor. Son on dört yılda aldığı hizmetlerle merkez ve ilçeleriyle adeta çehresi değişen ve hayallerine bir bir kavuşan şehrimiz her alanda büyümeye devam ediyor. Ak Parti iktidarı ile bugüne kadar ulaştırmadan, sağlığa, eğitimden altyapıya aldığı tüm hizmetlerle çağ atlayan şehrimiz ulaştırma alanında gelecek olan bir büyük yatırım ve hizmetle daha taçlanacaktır.

Daha önce ciddi takiplerimizle önemli bir noktaya gelen ve en son Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan şehrimize geldiğinde sözünü almış olduğumuz HIZLI TREN için çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. Ankara’da gerçekleştirdiğimiz yoğun takiplerimiz neticesinde ve bugün TCDD Genel Müdürünü ziyaretimizde Gölbaşı-Adıyaman-Kâhta Hızlı Tren hattı için önemli gelişmeler kaydedilmiştir.

Gölbaşı-Adıyaman-Kâhta Hızlı Tren hattı için etüt-proje hazırlıkları süratle devam etmekte olup çok yakın bir zamanda etüt-proje hazırlık ihalesine çıkılacağını hemşerilerimle paylaşmak isterim. Yapılacak olan hattın uzunluğu 100 km olup, konvansiyonel bir şekilde hem yolcu hem de yük taşıma kapasitesine sahip olacak olan hızlı tren hattımız ilimiz ve ilçelerimizin gelişmesi ve hemşerilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın en modern şartlarda istifade etmesi için büyük önem arz etmektedir. Gölbaşı ilçemizden başlayarak Kâhta ilçemize kadar gidecek olan hızlı tren ile ilimiz ulaştırma alanında da gıpta ile bakılacak bir büyük hizmete kavuşmuş olacaktır.

Yolcu taşımacılığı ile ulaşım hizmetlerinin hızlanması ve kolaylaşması sağlanırken, yük taşımacılığının da yapılacak olması ticari faaliyetlerde ilimize büyük katkı sağlayacaktır. Şimdiden bu önemli yatırım için atılan bu ilk ve ciddi adımla birlikte yapılacak olan hızlı tren hattının ilimize, hemşerilerimize, bölgemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını dilerim.

Dün olduğu gibi bugüne kadar Adıyaman’da yapılan her türlü icraat ve yatırımda desteklerini ve emeklerini bizden esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet ARSLAN’a, tüm milletvekillerimize ve emeği geçen herkese bir kez daha şükranlarımı sunarım. ‘ dedi