0416 2148488 | [email protected]

GAP Gazeteciler Birliği YENİÇAĞ Gazetesine saldırıyı Kınadı

GAP Gazeteciler Birliği Yeniçağ Gazetesine yapılan saldırıyı kınadı GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Z.Abidin Kıymaz ‘GAZETE MERKEZİNE YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ’ Genel Merkezi Adıyaman'da bulunan GAP Gazeteciler Birliği, Yeniçağ Gazetesinin İstanbul Yeni Bosna’daki merkez binasına akşam saatlerinde yaklaşık 30 kişilik bir grubun saldırı düzenlemesini kınadı.

 GAP Gazeteciler Birliği Yeniçağ Gazetesine yapılan saldırıyı kınadı

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Z.Abidin Kıymaz

‘GAZETE MERKEZİNE YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ’

Genel Merkezi Adıyaman'da bulunan GAP Gazeteciler Birliği, Yeniçağ Gazetesinin İstanbul Yeni Bosna’daki merkez binasına akşam saatlerinde yaklaşık 30 kişilik bir grubun saldırı düzenlemesini kınadı.

Cemiyet adına bir açıklamada bulunan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, çoğunluğunun, kimliklerini gizleyip tanınmamak için kapşonlu kaban giydiği, bazılarının da kar maskesi taktığı kalabalık grup tarafından ülkemizde günlük gazete olarak yayın hayatını sürdüren bir basın kuruluşuna yapılan saldırıyı şiddet ve nefretle kınadıklarını ifade etti.

Genel Başkan Kıymaz "Ülkemizde yayın hayatını sürdüren bir gazete merkezine bir basın kuruluşuna yapılan saldırı millete yapılmış bir saldırıdır. Görevi halkı vatandaşı bilgilendirmek olan basına saldırı yapanlar neyi kapatmak örtmek neyi milletten kaçırmaya çalıştıkları hususunu ortaya çıkarmak Türk yargısının işidir. 15 Temmuz hain kalkışmasında görevini layıkıyla yapan milletten yana tavırlarıyla hepimizin takdirini kazanan Türk basınına yapılan bu yakışıksız alçak saldırı, basın tarihine kara bir gün olarak geçecek hatırlanacaktır, bu saldırıyı üzüntüyle karşılıyor nefretle kınıyoruz.

Basının sesinin susturulması demokrasimizi sekteye uğratma çabalarıdır. Konuşan, fikirlerini alenen yazan bir sistemden korkmaya gerek yoktur. Basın mensupları ve basın kuruluşları halk ile Devlet arasında bir köprü görürler. Bundan rahatsız olunacak her hangi bir durum olmamalıdır. Saldırıyı yapanları kınıyor, faillerinin bir an önce Yüce Türk Adaleti önüne çıkarılmalarını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.