0416 2148488 | [email protected]

KIYMAZ.GAZETECİLERE SALDIRIYI KINADI

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, bir inşaat binasında meydana gelen göçük olayını görüntülemeye çalışan basın mensuplarına yönelik yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Z.Abidin Kıymaz

‘GAZETECİLER İNŞAATTAN DAHA ÖNEMLİDİR’

Gazetecilerin asli görevi bağlı bulunduğu ajanslara ve gazetelere haber yetiştirmek olduğunu hatırlatan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz; “İnşaatı devam eden binada meydana gelen göçük olayı ve 8 işçi kardeşimizin yaralanması bizleri de üzmüştür.

Olayı haber alan gazeteci meslektaşlarımız bağlı bulundukları kuruma haber yetiştirmek için sahada çaba sarf ederken onları engellemeye kalkmak, hakaretler etmek, kötü söz söylemek hiç hoş olmayan şeylerdir

. Bizler ilde yaşanan ve haber değeri taşıyan her şeyi nasıl haber yapıyorsak bir inşaatta meydana gelen göçük ve bu göçükte 8 yaralının olması haber değeri taşımaktadır. Çok sayıda kişinin bir anda birkaç gazeteci arkadaşımıza saldırmaya kalkması bizleri üzmüştür.

Olay yerine gelen ve inşaat sahibi olan ve aynı zamanda ATSO Başkanı Mustafa Uslu basın camiasına en yakın isimlerden birisi olarak kendisi ortamı yumuşatması, herkesi sağduyuya davet etmesi gerekirken basın mensuplarına şiddetle kızması, bağırması, çağırması oradaki çalışanları daha da galeyana getirmiştir.

  Gazeteci arkadaşlarımızın kalpı gönlü kırılmıştır ve onların kalbi gönlü inşaattan daha önemlidir, memleketin yükünü taşıyan arkadaşlarımıza yönelik  çirkin tavırdan dolayı Tso Başkanı Mustafa Uslu ve müdahil olan herkesin basın emekçilerinden özür dilemelerini bekliyoruz.

GAP Gazeteciler birliği olarak meydana gelen olayı şiddetle kınıyoruz ve bir daha bu tür olayların tekrarlanmamasını ümit ediyoruz” dedi.