0416 2148488 | [email protected]

TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİN SİYASİ ORGANİZASYONU OLMALI

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Z.Abidin Kıymaz ‘MİLLİYETÇİLERİN SİYASİ ORGANİZASYONU OLMALI’ İstanbul da kısa adı TASAM olan kuruluş tarafından düzenlenen 5.Turk formunda ikinci gün 5.oturumda konuşan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz 300 milyonluk Türk dünyasında Türk milliyetçilerinin siyasi organizasyon oluşturmalarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Z.Abidin Kıymaz

‘MİLLİYETÇİLERİN SİYASİ ORGANİZASYONU OLMALI’

İstanbul da kısa adı TASAM olan kuruluş tarafından düzenlenen 5.Turk formunda ikinci gün 5.oturumda konuşan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz 300 milyonluk Türk dünyasında Türk milliyetçilerinin siyasi organizasyon oluşturmalarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Oturum başkanlığını NTV dış haberler müdürü Ahmet Yeşiltepe’nin yaptığı Gap Gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Turk dünyası gazeteciler birliği başkanı Güngör Yavuzaslan ve Suriye Türkmen ajansından Huseyın Bozan’ın konuşmacı olarak katıldığı oturumu çok sayıda gazetecide izledi.

Oturumda Türk milliyetçilerinin siyasi organizasyonlarına ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken GAP Gazeteciler birliği genel Başkanı Kıymaz’.. bu coğrafyada birlik bütünlük sağlamak ve beraber bir şeyler başarmayı mutlaka öğrenmek ve uygulamak zorunluluğu vardır. Biz GAP gazeteciler birliği bölgesel cemiyeti olarak bunu başardık, üyelerimiz ve yöneticilerimiz hepsi değişik sıyası görüşlere sahipler kırmızı çizgimiz devletin bölünmez bütünlüğü ve ay yıldızlı bayrağımız.

TÜRK FACEBOOK OLMALI

  300 milyon Türk dünyasının çok ortak değeri olmasına rağmen birlik her konuda nasıl sağlayacağız bunun üzerine kafa yoruyoruz. Türk dünyası ıçın bir TURK FACEBOOK oluşturmalıyız. Artık sınırlar kalktı kardeşlerimizle ıletışım kurmakta dıgıtal araç gereçleri ıyı şeklîde kullanmalıyız. Yıllardır örülen duvarları Internet aracılığıyla yıkmalıyız. Türk Milliyetçileri başta Türkiye olmak üzere her ülkede sıyası organizasyonlarını oluşturmalı. Buna acıl ihtiyaç var,

ülkesini düşünen ülkesinin menfaatini on plana alan Milliyetçiler sıyası manada örgütlü olurlarsa devletin milletin geleceği hususunda daha hassas ve kalıcı projeler ortaya koyarlar. Türk formu 300 milyon Türk dünyasının mesellerinin konuşulup tartışılmasına katkı sağlıyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum’ dedi. 5.Turk formu sonrasında hazırlanan deklarasyon kamu oyuyla paylaşıldı.